talasi

Osjećajte se kao kod kuće

Baošići (Crna Gora, Boka Kotorska) nalaze se 8 km istočno od Herceg Novog, otprilike na četvrtini puta prema Kotoru. Mjestašce se proteže duž same obale, u dužini od 2 km.

Duž obale Baošića, pitomog ribarskog mjestašca, širi se mimoza koja je zaštitni znak ovog mjesta i u kojem se više od četiri decenije proslavlja "Praznik mimoze". Tu su i kiparis, i oleander, i banana, i mnoge vrste tropskih palmi. Baošići su idilična bašta. Sjemena mnogih biljaka donijeli su pomorci.

Baošići su idilično turističko odredište za parove s malom djecom. I za one koji ljetuju s čak dvije generacije potomstva: s mlađom djecom i s mlađim tinejdžerima. Baošići su idilični za one koji bježe od gužve hercegnovskog, kotorskog ili budvanskog tipa. Za ljubitelje prirode na obalni, mediteranski način, ili za zaljubljenike starih dobrih prirodnih pješčanih plaža! Ako se kakvo strogo kritičarsko oko usidri na pramcu nekog od mnogih turističkih brodića, šta može da opazi? U Baošićima nema niti jednog hotela koji bi dio obale mogao da proglasi „svojim“. Pristup plažama je slobodan. A plaža sa sitnim ugodnim šljunkom ima na desetine! Nisu rijetke one plaže pod sjenom kakvog stoljetnog mediteranskog bora, ili kanarske palme, ili magnolije. Takve sitne plažice su raj za djecu.